Hlavní obsah

Airbus sjel v Bostonu z namrzlé ranveje

Boston

Airbus A320 americké společnosti JetBlue sjel v pondělí večer při přistání na bostonském Loganově mezinárodním letišti z namrzlé přistávací dráhy, uvedla agentura Reuters. Podle letecké společnosti se nikomu z cestujících nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320 společnosti JetBlue při přistání

Článek

„Nebyla v tuto chvíli nahlášena žádná zranění,“ uvedly večer aerolinky. „Autobusy přepravily cestující z letadla do terminálu,“ dodaly.

K nehodě došlo kolem 19.15, když přistával Airbus A320 letící ze Savannah v Georgii. Když letadlo ve smyku sjelo z dráhy, otočilo se předkem na opačnou stranu. Skončilo mezi dvěma dráhami. „Vše je v pohodě. Jen jsme dostali smyk na ledu,” uvedl podle WSBTV pilot v hlášení věži. Na namrzlé dráze v tu chvíli leželo skoro osm centimetrů sněhu, který na ni napadal.

Kvůli sněhu a nulové viditelnosti při chumelenici bylo během dne na hodinu letiště uzavřeno pro start i přistání.

Spojené státy včetně středozápadu zasáhla zimní bouře, která přinesla během pondělí sněhovou nadílku, v Nové Anglii napadlo skoro třicet centimetrů sněhu. V Bostonu pak napadly během pouhé hodiny tři centimetry, celkem právě zmiňovaných osm centimetrů, uvedla televize NBC. Sníh napadl i v Nebrasce, Missouri a Michiganu, kde dopravu na silnicích komplikovalo náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám