Hlavní obsah

Proti Trumpovu imigračnímu výnosu vyrazily do ulic desetitisíce lidí

Ve velkoměstech východního pobřeží USA se sešly desetitisíce lidí k demonstracím na protest proti pátečnímu imigračnímu výnosu prezidenta Donalda Trumpa. Druhá vlna protestů začala v New Yorku, Washingtonu a Bostonu po sobotních spontánních shromážděních na letištích, kde úřady začaly dodržovat Trumpovo nařízení, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Desetitisíce lidí demonstrovaly v New Yorku a WashingtonuVideo: Reuters

 
Článek

Trump v pátek na 120 dní pozastavil program Spojených států pro přijímání uprchlíků a až do odvolání zakázal vstup do USA migrantům ze Sýrie. Trumpův příkaz dále na 90 dnů zakazuje vstup do USA všem lidem ze zemí, s nimiž jsou spojeny obavy z terorismu. Omezení se má uvolnit až po zpřísnění prověrek a přezkoumání mechanismu přijímání migrantů. [celá zpráva]

Foto: Brian Snyder, Reuters

Třináctiletá Uma Gerweck na demonstraci v Bostonu

Americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost uvedlo, že opatření postihlo asi 375 cestujících. Z nich 109 už bylo na cestě a 173 aerolinky vůbec neumožnily nastoupit na palubu.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Izzy Berdan na demonstraci proti Trumpovu výnosu

Demonstrace na letišti ve Filadelfii

Foto: Brian Snyder, Reuters

Demonstranti na náměstí Copley v Bostonu

Jedna z největších demonstrací se konala v Battery Parku na dolním Manhattanu, na dohled od Sochy svobody. Další protesty mají být ve městech jako Houston, Detroit, St. Louis a Los Angeles.

Reklama

Výběr článků

Načítám