Hlavní obsah

Ve Washingtonu se zapálil muž. Křičel Trumpovo jméno, popsal svědek

– Washington

Protesty proti nově zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi neutichají ani dva dny před jeho inaugurací. K odpůrcům patřil podle svědka i člověk, který se v úterý v noci zapálil před Trumpovým hotelem na Pensylvánské Avenue ve Washingtonu. Muž utrpěl popáleniny třetího stupně na 10 procentech těla a měl by se uzdravit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před Trumpovým hotelem ve Washingtonu se zapálil muž Video: Reuters

 
Článek

Zdroj z bezpečnostních složek, který hovořil pod podmínkou anonymity, řekl listu Washington Post, že záchranáři vyjížděli k pětačtyřicetiletému muži, jenž se polil hořlavinou a zapálil.

Motiv činu není znám, agentura Reuters i Washington Post ale s odkazem na svědka napsaly, že šlo zřejmě o projev odporu k novému prezidentovi Spojených států. Dělník, který incident viděl, tvrdí, že muž křičel Trumpovo jméno a rozhodně ne přátelským tónem.

Před tím, než se nejmenovaný muž před Trumpovým hotelem zapálil, se na stejném místě konaly demonstrace jeho odpůrců. A protesty desítek tisíc lidí se očekávají i v den Trumpovy slavnostní inaugurace.

Demonstrace se ve Washingtonu konaly už o víkendu, kdy do ulic vyšlo několik tisíc lidí. Demonstranti se shromáždili u památníku Martina Luthera Kinga s výzvami k boji za rovnoprávnost a spravedlnost. Nelegální přistěhovalci se shromáždili k protestu za svá práva ve washingtonském kostele. Vrchol protestů má ale přijít v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám