Hlavní obsah

Americký policista zastřelil důchodce, krucifix považoval za zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bakersfiled

Policista z kalifornského města Bakersfield v pondělí v noci zastřelil třiasedmdesátiletého Francisca Sernu. Domníval se, že je ozbrojený, ale senior trpící demencí, držel v ruce krucifix. Rodina oběti označuje policistův čin za vraždu a požaduje jeho nezávislé vyšetření, uvedla ve středu agentura AP.

Článek

Policista jednal na základě telefonátu na tísňovou linku, který upozorňoval na nezvyklé chování starého muže, který se procházel v noci na ulici s rukou v kapse. Na policii volali ještě další dva lidí. V jednom telefonátu zaznělo, že se oháněl zbraní před ženou.

Na místě zasahovalo sedm policistů. Jeden seniora vyzval, aby zastavil a vyndal ruku z kapsy. Serna však výzvy neuposlechl a šel dál směrem k policistovi, který na něj vystřelil, uvedl Christian Science Monitor.

Když ho prohledali, zjistili, že žádnou zbraň neměl, jen dřevěný kříž.

Podle Sernova syna Rogelia trpěl otec nespavostí a někdy se vydával na krátké procházky. „Minulou noc vyrazil na tu poslední,” uvedl lakonicky syn zastřeleného muže.

„Je těžké připustit, že život našeho otce skončil tak brutálně, tak náhle a s tak nadbytečným násilím. S naším otcem zacházeli jako se zločincem,” uvedla Sernova rodina v prohlášení. Kvůli vyšetření incidentu se příbuzní chtějí obrátit na federální ministerstvo spravedlnosti. Po vyšetřování volají i straší obyvatelé Bakersfieldu. Upozorňují, že případ ukázal na slabiny výcviku policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám