Hlavní obsah

Prezident „Rozdělených států amerických“. Osobností roku časopisu Time je Trump

Novinky, bož

Časopis Time vyhlásil nastávajícího amerického prezidenta Donalda Trumpa osobností roku. Magazín to ve středu oznámil na svém Twitteru. Trump se tak dostane na obálku předvánočního vydání, kde bude uveden jako prezident „Rozdělených států amerických”.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Donald Trump se stal osobností roku podle časopisu Time.

Článek

Osobnost roku časopisu Time (Person of the Year), původně Muž roku (Man of the Year), je titul, který americký časopis uděluje každý rok osobnostem, které „v lepším či horším” nejvíce ovlivnily události daného roku.

Ve své sedmnáctiměsíčni kampani před prezidentskou volbou „Trump udělal něco, o co se žádný americký politik za celou generaci nepokusil,” uvedl Time v Trumpově profilu.

Místo snahy nastínit vizi světlé budoucnosti a místo slibu sjednocené země využil podle magazínu Trump nepřehlédnutelných konfliktů, které ve společnosti panují. Podařilo se mu tak inspirovat „nové úrovně vzteku a strachu”.

Time by mě nikdy nevybral, stěžoval si před rokem

„Je to velká čest, znamená to pro mě hodně,” reagoval na ocenění Trump v rozhovoru pro stanici NBC.

Republikán měl pocit, že si zasloužil titul už o rok dříve. Tehdy na Twitteru napsal: „Říkal jsem vám, že Time mě nikdy nevybere jako osobnost roku, ačkoliv jsem byl velký favorit.”

„Místo toho vybrali osobu, která ničí Německo,” pustil se tehdy do německé kancléřky Angely Merkelové, kterou Time vybral jako osobnost roku 2015.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám