Hlavní obsah

Američanka se provdala za svého syna i dceru, hrozí jí 10 let za incest

Oklahoma City

Americká prokuratura obvinila matku a dceru z Oklahomy z incestu. Ukázalo se totiž, že se obě ženy v březnu provdaly. Třiačtyřicetiletá Patricia Ann Spannová si navíc kromě své pětadvacetileté dcery Misty již v roce 2008 vzala svého syna. Ten ale po 15 měsících nechal sňatek anulovat. Jako důvod uvedl incest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Matka s dcerou byly podle agentury AP ve středu předvedeny před soud ve Stephens County. Matka pod přísahou vypověděla, že jí byly za mlada odebrány z péče tři děti, které adoptovala jejich pokrevní babička. Se svou dcerou se ale podle listu Lawton Constitution newspaper před dvěma lety znovu setkala a obě si rychle „padly do oka“. Spannová prý žila v domnění, že když Misty nemá v rodném listu zapsáno stejné jméno, je sňatek legální.

Proč si ale Spannová své děti vlastně brala, a zda si podobně „padla do oka“ i se svým synem, už agentura AP nedoplnila.

Až 10 let za mřížemi

Podle oklahomského práva je uzavírání manželství mezi příbuznými považováno za incest, ať už se partneři oddávají sexu či nikoliv. Spannové i dceři tak hrozí až deset let za mřížemi. Až do vynesení rozsudku ale budou obě na svobodě, protože složily kauci ve výši 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu přes 240 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám