Hlavní obsah

Trump se dotáhl na Clintonovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Náskok demokratické kandidátky na prezidenta USA Hillary Clintonové před jejím republikánským sokem Donaldem Trumpem je pryč. Ukázaly to poslední dva průzkumy agentur Reuters/Ipsos a Morning Consult. Podle prvního z nich dokonce Trump mírně vede.

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters

Hillary Clintonová a Donald Trump

Článek

Zatímco Trumpa by podle Reuters/Ipsos volilo 40 procent lidí, Clintonovou jen 39. Bývalá první dáma a ministryně zahraničí si tak proti předchozí anketě z konce srpna pohoršila o osm procent. Trump přitom dříve podle některých průzkumů ztrácel až 12 procent.

S ohledem na tříprocentní statistickou odchylku mají nyní oba kandidáti zcela vyrovnané šance, upozornila agentura Reuters.

Potvrzují to i další průzkumy. Podle listu LA Times vedl Trump koncem minulého týdne poměrem 45:42 procentům. Z výsledků ankety Morning Consult zveřejněné v neděli zase plyne, že Clintonová má mírně navrch procentuálním poměrem 42:40.

Agentura upozornila, že Trumpovy preference podle jejích zjištění rostou počtvrté v řadě a voliče zjevně neodradil ani jeho tvrdý kurz vůči ilegálním přistěhovalcům. Tento postoj Trump potvrdil minulý týden, když řekl, že milióny ilegálních imigrantů z USA vyhostí a na hranici s Mexikem postaví zeď, kterou „stoprocentně“ zaplatí mexická vláda. [celá zpráva]

Anketa

Věříte, že by Trump jako prezident dokázal realizovat svou vizi velké zdi podél jižní hranice USA, kterou by zaplatilo Mexiko?
Ano
76,4 %
Ne
23,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2565 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám