Hlavní obsah

Poradkyně Clintonové odchází od manžela kvůli sexuálnímu skandálu

Dlouholetá poradkyně nynější demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové Huma Abedinová v pondělí oznámila odluku od svého manžela, někdejšího kongresmana Anthonyho Weinera. Stalo se tak poté, co deník New Yorku Post zveřejnil na svém webu kontroverzní fotografie a záznam Weinerovy elektronické konverzace s jistou ženou, uvedla agentura AP.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Huma Abedinová se svým manželem Anthony Weinerem

Článek

"Po dlouhém a bolestivém zvažování a snaze zachovat své manželství jsem se rozhodla odejít od manžela," uvedla v prohlášení Abedinová, která je součástí volebního týmu Clintonové. Dodala, že se svým manželem se nadále budou společně starat o syna. "Během této těžké doby žádám o respektování našeho soukromí," vyzvala poradkyně.

New York Post v neděli zveřejnil fotografie, které si Weiner loni vyměnil s jistou ženou, která byla podle AP identifikována jako rozvedená a jako přívrženkyně republikánského rivala Clintonové Donalda Trumpa.

Na některých fotografiích je Weiner do půl těla, na jiných ve všeříkajícím spodním prádle. Na jednom z takových snímků s ním v posteli leží syn v batolecím věku. Podobné fotografie zasílala i zmíněná žena.

Proutník Weiner

Weiner uvedl, že s dotyčnou se nějakou dobu zná a že ho požádala, aby záležitost nekomentoval. Dodal, že jejich vzájemná korespondence byla soukromá, vždy počestná a že si oba často vyměňovali snímky, na kterých byl jeho syn či její neteře a synovci.

New York Post nezveřejnil, jakým způsobem fotografie i záznam komunikace získal. Pro Weinera není nynější skandál prvním takovéhoto typu. Před třemi lety, když se ucházel o křeslo newyorského starosty, se na veřejnost dostal záznam o peprné korespondenci s jistou mladou ženou. V roce 2011 pak rezignoval na post v Kongresu USA poté, co vyšlo najevo, že několika ženám rozeslal své intimní fotografie.

Reklama

Výběr článků

Načítám