Hlavní obsah

Kalifornii stále trápí lesní požáry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Kalifornie sužují letos v létě rozsáhlé lesní požáry. Jejich šíření napomáhá, že ve státě panuje už pět let rekordní sucho. Díky úsilí hasičů se alespoň požár u Big Sur podařilo dostat pod kontrolu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požáry v KaliforniiVideo: Reuters

 
Článek

Plameny v oblasti Big Sur sice sežehly v pondělí dalších 7,7 čtverečních kilometrů porostu. Celkem bylo zasaženo už 425 kilometrů čtverečních, ale oheň už je z 98 procent pod kontrolou. Oheň ovšem stačil zničit další tři domy a dvě hospodářská stavení.

Foto: Sofia Jaramillo, ČTK/AP

Hasiči u lesního požáru v Kalifornii

Požár u Soberanes, který postihl 170 kilometrů čtverečních, se 5000 hasičů teprve pokouší dostat pod kontrolu, zatím ho zvládli jen na pětině rozlohy. Tento požár zničil už 57 domů a ohrožuje 2000 dalších. Zatím si vyžádal jednu oběť.

Foto: Shawn Gust, ČTK/AP

Noční záběr jednoho z lesních požárů v Kalifornii

Lesní správa varovala, že pokud se ho nepodaří zvládnout, může do konce srpna postihnout až 700 km čtverečních. Důvodem je obtížná geografická situace, hoří porost na velmi prudkých svazích.

Foto: David Royal, ČTK/AP

Vrtulník kalifornských hasičů u požáru u Soberanes

Oba požáry jsou řazeny od kategorie rozsáhlých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám