Hlavní obsah

Policisté v Miami postřelili neozbrojeného černocha, který ležel a vzdával se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Po internetu kolují záběry z dalšího případu střelby amerických policistů na neozbrojeného černocha. Tentokrát na terapeuta, který dohlížel na autistického chlapce, před strážci zákona si lehl na zem a dal ruce vzhůru na znamení, že se vzdává. K incidentu došlo v pondělí, video se ale na webu objevilo až ve čtvrtek. Zveřejnil ho advokát postřeleného muže. Policie zatím incident nevysvětlila.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záběry z Miami zachycují, jak sedmačtyřicetiletý Charles Kinsey vysvětluje policistům, že jen přišel pro autistického chlapce, který se oddělil od skupiny, a že ani jeden z nich nemá zbraň.

„Jediné, co má v ruce, je autíčko, nákladní autíčko. Jsem terapeut z chráněného domu. Není třeba sahat po zbrani,“ křičel Kinsey na policisty. Ti na místo dorazili poté, co kdosi zavolal na tísňovou linku, že chce na místě někdo spáchat sebevraždu.

„Když mě střelil, bylo to strašně nečekané. Stále jsem měl ruce vzhůru. Řekl jsem mu: 'Víte, že jste mě právě postřelil? Proč jste to udělal?' A on odpověděl, že neví,“ cituje Afroameričana server The Huffington Post.

Samotná střelba na záznamu není a policie se k incidentu nechce obšírněji vyjadřovat. „Policie se pokoušela vyjednávat se dvěma muži. V jedné chvíli jeden ze zasahujících policistů tasil zbraň,” cituje Miami Herald stručné prohlášení místní policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám