Hlavní obsah

Letoun v Houstonu dopadl na auto, těsně minul nádrže s plynem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston
Aktualizováno

Tři lidé přišli o život při havárii malého letadla, které se ve čtvrtek zřítilo na parkoviště nedaleko letiště v Houstonu. Oznámila to agentura AP. Stroj dopadl na zaparkované auto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pád malého letadla v HoustonuVideo: Reuters

 
Článek

„Byla to pořádná rána, jako když vybuchne bomba. Když jsem se podívala ven, uviděla jsem na parkovišti letadlo," vylíčila Susan Conklinová, která právě nakupovala v obchodu naproti železářství.

Jednomotorový stroj Cirrus SR-20, vyrobený před čtyřmi roky, přiletěl do Texasu z Oklahomy. Pokoušel se přistát na letišti, ale dispečeři hlásili pilotovi, že letí příliš vysoko, a požádali jej, aby letiště ještě jednou obletěl.

Druhý pokus o přistání dopadl stejně: letoun byl příliš vysoko, a tak měl vykonat další okruh. Letoun udělal obrat doleva, ale pak se střemhlav zřítil.

Přestal asi pracovat motor

Dopadl na auto a podle televizního záznamu těsně minul nádrže s plynem. Všechny oběti pocházely z letadla, v autě se nikdo nenacházel. „Nedošlo k nárazu do budovy, nevypukl oheň, nedošlo k úniku paliva," uvedl kapitán hasičů Ruy Lozano.

Vyšetřovatelé předpokládají, že letounu vysadil motor. Specializovaný web umožňující sledovat let stroje ukázal, že výška letu kolísala: před pádem stroj letěl ve výši 600 metrů, klesl na 70 a zase vystoupal na 400 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám