Hlavní obsah

Obama se z Bílého domu přestěhuje do washingtonské rezidence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Barack Obama už má jasno, kam se přestěhuje z Bílého domu, který v lednu přepustí Hillary Clintonové nebo Donaldu Trumpovi. Změní sice adresu, nikoli však město, neboť si našel honosnou rezidenci v americké metropoli. Podle zdrojů webu Politico se Obamova rodina nastěhuje do domu v poklidné vilové čtvrti Kalorama.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Rezidenci, kterou si Obamovi vybrali po svém odchodu z Bílého domu.

Článek

Obamovi budou nuceni po osmi letech změnit adresu a hlava první americké rodiny se už nechala slyšet, že zůstanou ve Washingtonu nejméně do doby, než mladší dcera Sasha dokončí střední školu.

Podle zmíněného webu si Obama s manželkou Michelle vybrali dům s devíti ložnicemi a osmi koupelnami o celkové obytné ploše 760 metrů čtverečních.

Dům, který byl podle realitního portálu Zillow naposledy prodán před dvěma lety za téměř 5,3 miliónu dolarů (128 miliónů korun), v současnosti vlastní přední funkcionář ligy amerického fotbalu NFL Joe Lockhart. Ten se však i s rodinou letos kvůli práci přestěhoval do New Yorku a dům je proto na prodej, uvedl Politico.

Reklama

Výběr článků

Načítám