Hlavní obsah

Obamu měli zabít, prohlásil Trumpův bývalý správce

– Washington

Americká tajná služba, která má na starosti také bezpečnost prezidenta, prověřuje bývalého správce luxusní vily Donalda Trumpa ve floridském Palm Beach. Anthony Senecal, který pro Trumpa pracoval 30 let, totiž na Facebooku vyzýval k zabití prezidenta Baracka Obamy. Trump se od bývalého majordoma své vily Mar-a-Lago distancoval.

Foto: Profimedia.cz

Anthony Senecal před Trumpovou luxusní vilou Mar-a-Lago

Článek

Senecal ve čtvrtek napsal, že Obamu „měla odvolat armáda už během jeho prvního funkčního období a zastřelit jako nepřátelského agenta”. Namísto toho Obama dál pracuje na poškozování USA. Donald Trump to podle něj zastaví a změní.

Čtyřiaosmdesátiletý Senecal novinářům přiznal, že je skutečně autorem příspěvku a stojí si za ním. Pro televizi CNN údajně dodal, že by Obamu měli „pověsit“ před Bílým domem, o němž mluví jako o „Bílé mešitě“.

Foto: Profimedia.cz

Senecal s Trumpem na fotografie z roku 2007

Trump se prostřednictvím své mluvčí Hope Hicksové od Senecalových komentářů distancoval. „Tony Senecal v Mar-a-Lago roky nepracuje. My se nicméně naprosto a zcela distancujeme od jeho strašných prohlášení o prezidentovi,“ uvedla.

Senecal podle Hicksové přestal pro Trumpa pracovat v roce 2009. Senecalův účet na síti LinkedIn ale uvádí, že pro něj nadále pracuje jako kronikář vily.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Americký prezident Barack Obama

Související témata:

Foto: Jim Bourg, Reuters

Donald Trump

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Americký prezident Barack Obama

Reklama

Výběr článků

Načítám