Hlavní obsah

Soptící Trump se po debatě zesměšnil na Twitteru, sekal jednu chybu za druhou

– Washington

Favorit amerických republikánských primárek Donald Trump se ve čtvrteční debatě ocitl pod palbou soupeřů a své rozladění pak ventiloval na Twitteru, kde intenzivněji než obvykle útočil na své konkurenty. Série jeho tweetů však vyvolala posměšné reakce. Každé ze sdělení totiž obsahovalo nejméně jednu pravopisnou chybu, povšiml si web Politico.com.

Foto: Jim Young, Reuters

Donald Trump poté, co bylo oznámeno, že vyhrál primárky v Nevadě.

Článek

"Lehká váha Marco Rubio se včera večer hodně snažil. Problém je, že je trémista, a jednou trémista, vždycky trémista!" začal Trump svou palbu. Problém je, že slovo choker (trémista) napsal jako chocker.

Rubio vmetl Trumpovi zaměstnávání migrantů

Většina komentátorů označila za vítěze debaty právě floridského senátora Rubia, který podle nich vůbec poprvé nasadil do verbálního souboje potřebnou agresivitu. Newyorského miliardáře osočoval z toho, že zaměstnával nelegální migranty, ke svému jmění přišel jen díky dědictví či že nechce přiznat, zda má v pořádku daně.

Trump však dal na mikroblogu najevo, že je přesvědčen o svém vítězství v debatě. "Wow, všechny průzkumy tvrdí, že jsem včerejší debatu vyhrál. Velká čest!" napsal realitní magnát, přičemž místo slova honor (čest) použil honer.

V dalším tweetu zopakoval na Rubiovu adresu slovo chocker, avšak ve snaze označit jej za lehkou váhu použil místo výrazu lightweight slovo leightweight. Že nešlo o překlep, dokládá další krátké prohlášení, kde se leightweight objevil znovu.

Svěřil jste účet Rumunům?

Rubio si nenechal ujít příležitost vrátit osočení a přečetl Trumpova textová pochybení na svém mítinku v texaském Dallasu, kam vyrazil na kampaň před úterním soubojem o hlasy delegátů.

"To jste i svůj twitterový účet svěřil Rumunům?" napsal v sarkastické reakci Rubiův poradce Joe Pounder v narážce na údajné Trumpovo zaměstnávání nelegálních imigrantů.

Trump po vlně kritiky chybné tweety opravil.

Analytici se shodují, že navzdory útokům ze strany konkurentů si Trump patrně nenechá stranickou nominaci vzít. Výrazně by mělo napovědět již nadcházející takzvané superúterý, kdy republikáni volí ve 12 státech, z nichž ve většině se podle průzkumů dá očekávat Trumpův úspěch.

Reklama

Související články

Trump získal podporu prvních poslanců

Donald Trump, kterému se nejvíce daří v primárkách, z nichž vzejde republikánský kandidát na prezidenta, získal první otevřenou podporu od poslanců amerického...

Výběr článků

Načítám