Hlavní obsah

V americkém nákupním středisku zastřelila policie ozbrojeného útočníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charlotte
Aktualizováno

Nejméně jedna osoba přišla o život na Štědrý den při střelbě v obchodním domě ve městě Charlotte v Severní Karolíně, informovala místní média. Policie tam zastřelila útočníka, který vypálil na jiného člověka, uvedla místní televize WCNC. Několik lidí muselo být ošetřeno.

Foto: Wpxi, Reuters

Policejní auto na místě útoku

Článek

Podle svědků se spolu dva mladí lidé dostali do sporu a jeden druhého postřelil. Následně zasáhli policisté a střelili osobu, která měla v ruce zbraň.

Policie v Charlotte - Mecklenburgu oznámila, že ozbrojený člověk byl zasažen. Zdravotník ho prohlásil za mrtvého. Nikdo z policistů nebyl zraněn, uvedla stanice WBTV.

Zdravotník však prohlásil, že musel ošetřit jednoho člověka se zraněním nohy, jednoho se záchvatem dušnosti a pak ještě další osobu.

Jeden ze svědků řekl WCNC, že se střílelo v nákupním centru u obchodu s produkty firmy Apple. Někteří lidé se pokoušeli ukrýt v obchodech, jiní prchali v tlačenici z nákupního střediska. „Myslím, že to je šílené, co se tady děje,” popsal situaci podle ČTK Donald Campbell.

Policisté i hasiči dorazili záhy poté, co byli o incidentu informováni. Motiv činu zatím není znám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám