Hlavní obsah

Do Trumpa se pustil už i legendární boxer Muhammad Ali

Washington

Americký republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump sice označuje živoucí boxerskou legendu Muhammada Aliho za přítele, svou ostrou kritikou islámu a řečmi o tom, že by muslimům cizího občanství zakázal vstup do země, ho ale poštval proti sobě. Stejně jako značnou část americké veřejnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku se konala demonstrace proti Donaldu TrumpoviVideo: Reuters

 
Článek

„My, muslimové, se musíme postavit těm, kdo zneužívají islám pro svůj osobní prospěch. Odradili spoustu lidí od toho, aby se o islámu něco naučili. Praví muslimové vědí nebo by alespoň měli vědět, že se naše náboženství nikoho na islám obracet nesnaží,“ stojí v prohlášení světoznámého boxera, které odvysílala televize NBC.

Muhammad Ali zároveň vyzval politiky, aby se zasadili o osvětu, která lidem ukáže, že islám a džihádismus nejsou jedno a totéž. Bývalý elitní boxer zároveň odsoudil útoky Islámského státu i dalších teroristických organizací všude na světě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Stringer, Reuters

Muhammed Ali

Ali zdaleka není jediným, kdo se vůči Trumpovým výrokům vymezuje. Kritiku si vysloužil od demokratů, Bílého domu, britského premiéra, a dokonce i z řad vlastní partaje.

Vznikla také petice volající pro zákazu vstupu Trumpa na území Spojeného království. Podpořilo ji přes čtvrt miliónu Britů, a tak se jí budou muset zabývat tamní zákonodárci.

Ve čtvrtek se proti kandidatuře Donalda Trumpa před jedním z jeho newyorských hotelů konala demonstrace, které se zúčastnily stovky lidí.

Přítomní hlásali hesla jako „uprchlíci jsou vítáni“ a protestovali proti islamofobii, arabofobii a xenofobii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám