Hlavní obsah

V autě pohřešovaných Australanů v Mexiku našli dvě ohořelá těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko
Aktualizováno

Vyhořelá dodávka se dvěma ohořelými zbytky těl patřila jednomu ze dvou australských surfařů pohřešovaných od minulého týdne. Podle agentury Reuters to v pondělí uvedla mexická prokuratura s tím, že bude těla nutno identifikovat. Případ dvojice cizinců, která byla na cestě regionem sužovaným drogovými kartely, řeší i australská vláda.

Foto: Noroeste.com/Carlos Chaidez, Reuters

Ohořelé auto, v němž Australané cestovali.

Článek

Třiatřicetiletí sportovci Dean Lucas a Adam Coleman měli 21. listopadu dorazit do města Guadalajara na západě Mexika, jenže beze stopy zmizeli. Týden poté objevila policie ve státě Sinaloa dodávku nacházející se asi 200 kilometrů jižně - tedy směrem ke Guadalajaře - od místa, kde byli naposled spatřeni.

Policie zjistila, že auto koupil Coleman v kanadské provincii Alberta, odkud dvojice do Mexika jela.

Ve špatnou dobu na špatném místě?

Není jasné, co se turistům přihodilo. V místě však operuje drogový kartel Sinaloa, který patří k nejbrutálnějším a nejmocnějším zločineckým skupinám v zemi. Jelikož ale vraždy cizinců nepatří k běžné praxi mexických organizovaných zločinců, spekuluje, že dvojice jen byla ve špatnou dobu na špatném místě.

"Adam se podle mě chtěl dostat do Guadalajary nejrychleji, jak to bylo možné, jeli ve špatnou dobu... a možná je přepadl spánek nebo tak," řekla podle agentury AP Lucasova partnerka Josie Coxová, podle níž dvojice velmi spěchala a chtěla přes noc urazit zhruba tisíc kilometrů.

Identitu těl musí nyní kvůli jejich stavu potvrdit analýza DNA.

Australská ministryně zahraničí Julie Bishopová uvedla, že australské úřady spolupracují na případu s mexickou policií. Díky dobročinné sbírce na internetu se příbuzní mužů nyní mohou vypravit po stopách patrně tragicky zesnulých blízkých do Mexika.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám