Hlavní obsah

Kdybych věděl, že měl jméno, nezabil bych ho, hájí se lovec lva Cecila

Americký zubař Walter Palmer se poprvé vyjádřil k zabití lva Cecila, kterého ulovil kuší v Zimbabwe mimo park. Uvedl, že se ničeho špatného nedopustil a že by na lva nestřílel, kdyby věděl, o jak významné zvíře se jedná.

Foto: Profimedia.cz

Zubař Walter Palmer

Článek

„Kdybych věděl, že tento lev měl jméno a byl důležitý pro zemi nebo výzkum, jasně že bych ho neulovil. Nikdo v naší lovecké partě ale předtím ani pak neznal jméno lva,“ řekl Palmer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lev Cecil na archivních záběrechVideo: Reuters

Přiznal, že lva zasáhl kuší, ale popřel, že by trvalo 40 hodin, než ho vystopovali a zabili. Také popřel, že by použil pušku, jak tvrdí zimbabwské úřady, které požadují jeho vydání. Nevyloučil ani návrat do Zimbabwe: „Neznám budoucnost. Zimbabwe je pro mne krásná země na lov a já jsem vždy dodržoval zákony.“ V USA byl přitom pokutován za ulovení medvěda mimo revír.

Foto: A.J. Loveridge, Reuters

Třináctiletého lva Cecila zabil začátkem července Walter James Palmer.

Palmer také avizoval, že se tento týden vrací do práce. „Moji zaměstnanci a moji pacienti mě podporují a chtějí, abych se vrátil.“

V rozhovoru pro deník Minneapolis Star Tribune zmínil i to, že kvůli kampani, kterou lov na lva vyvolal, byla bezpečnost jeho rodiny v ohrožení, protože vyhrožovali nejen jemu, ale i jeho ženě a dceři: „Vyhrožovali jim opakovaně na sociálních sítích.“ Zmínil, že nechápe jednání a charakter lidí, co mu vyhrožovali a věc se jich netýkala.

Popřel, že by se skrýval: „Byl jsem na očích veřejnosti. Byl jsem obklopen lidmi, známými a přáteli.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám