Hlavní obsah

Žena v Kalifornii ztratila paměť, vybavuje si jen moře v Austrálii

Novinky, rei
Sacramento

Zhruba 50letá žena, kterou počátkem roku na jihu amerického státu Kalifornie nalezli hasiči „téměř v bezvědomí“, stále neví, kdo je a odkud pochází. Má se za to, že Sam, jak jí říkají, může být z Austrálie. Vybavila si několik míst v Austrálii, ale také na Havaji.

Foto: Interpol

Ženinu totožnost se snaží zjistit i Interpol.

Článek

Sam si nyní zřídila na Facebooku stránky, jejichž prostřednictvím by ji někdo mohl poznat a pomoci zjistit její totožnost.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Je to něco přes tři týdny, co jsem venku z nemocnice a úřady stále nemají žádné stopy vedoucí k mé rodině. Mí přátelé a já se domníváme, že je na čase využít internet a pokusit se najít mou rodinu a blízké,“ uvedla žena, která hovoří anglicky a francouzsky.

Dodala také, že jí možná nezbývá moc času, protože je po operaci rakoviny a prognóza není dobrá. Právě nádor o velikosti volejbalového míče, který lékaři objevili na jejím vaječníku, je pravděpodobně příčinou její retrográdní amnézie.

„Lékaři říkají, že nádor mohl růst pět let,“ napsala Sam a dodala, že jí byly operačně odebrány oba vaječníky, vejcovody i děloha.

Jen hustá mlha

„Nic si nepamatuji. Nevím, jak jsem se sem dostala. U sebe jsem nic neměla, žádné šperky, peněženku, nic. Mou paměť zastírá hustá mlha, není skrze ni vidět,“ dodala v rozhovoru pro televizi NBC.

Po probuzení v nemocnici se jí nicméně zdálo o tom, jak plave na třech různých místech na australském pobřeží, a také několikrát snila o domě na Havaji. „Jak Austrálie, tak Havaj mi připadají velice povědomé,“ podotkla.

Záchranáři Sam objevili v únoru v kalifornském přímořském středisku Carlsbad. Byla prý sotva při vědomí. Žádní její příbuzní, přátelé ani známí se v Kalifornii nepřihlásili.

Zjistit totožnost Sam se snaží i mezinárodní policejní organizace Interpol, která její podobiznu s popisem přidala na seznam hledaných osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám