Hlavní obsah

Policista srazil autem ve vysoké rychlosti zloděje, který hrozil sebevraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tucson

Policie v arizonském Tucsonu ve středu zveřejnila video z neobvyklého zásahu. Policejní auto srazilo Maria Valenciu, který ukradl pušku a na pronásledující policisty křičel, že se zabije. Zbraň si opakovaně přikládal pod bradu. Také z ní vystřelil do vzduchu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista srazil autem muže, který šel po ulici s puškouVideo: Marana, Arizona Police Department, Reuters

 
Článek

Valencia ukradl 19. února kolem deváté ráno zbraň v nákupním centru Walmart na předměstí Tucsonu. Když ho policisté na ulici pronásledovali, pušku si několikrát přiložil pod bradu a jednou z ní podle záznamu z kamery z policejního auta vypálil do vzduchu.

Zveřejněné video ale také ukazuje druhé policejní auto, ve kterém se policista Michael Rapiejko zezadu přiblížil k Valenciovi. Ve vysoké rychlosti vjel do protisměru a narazil do podezřelého, který odlétl několik metrů. Policejní auto pak skončilo v betonové zídce.

Valencia byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice. Rapiejkův velitel Terry Rozema řekl webu Tucson News Now, že muži zřejmě zachránil život. Valencia na ulici se zbraní opakovaně hrozil, že se zabije.

Zákrok hájil pro CBS i seržant Chris Warren: „Byl to nebezpečný zločinec, který několikrát porušil zákon. Ukradl zbraň, nabil ji, neuposlechl příkazů policistů a šel k obchodní čtvrti. Bylo rušné ráno, hodně lidí v práci připravených o pauze vyrazit ven a on k nim mířil. Proto jsme provedli okamžitý zásah.”

Policie vyšetřuje, zda je Valencia spojený i s třemi dřívějšími násilnými trestnými činy v Tucsonu. Nejprve byl vykraden koloniál. Pak někdo vtrhl do baptistické modlitebny, kde založil oheň, a posléze někdo vnikl do domu a ukradl auto.

Na místě, kde uloupil zbraň, zanechal Valencia ukradený vůz. Není jasné, zda jde o stejné auto, které bylo ukradeno ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám