Hlavní obsah

Na newyorském letišti sjel z dráhy letoun a skončil v závěji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Dvoumotorový letoun MD-88 společnosti Delta Airlines sjel ve čtvrtek ze zasněžené dráhy newyorského letiště LaGuardia a skončil nosem v závěji. Havárie si zřejmě nevyžádala žádné zraněné. Letiště bylo uzavřeno, uvedla CNN.

BEZ KOMENTÁŘE: Havárie letadla Delty v New Yorku

 
Článek

Letecká společnost uvedla, že na palubě stroje bylo 125 cestujících a pět členů posádky. K jejich evakuaci byly použity skluzavky. Na terminál je dopravily autobusy. „Naší prioritou je zajistit bezpečnost zákazníků a posádky,“ řekla Delta.

K nehodě zřejmě přispělo špatné počasí. Když stroj letící z Atlanty přistával, v New Yorku sněžilo a mrzlo.

Po havárii bylo uzavřeno celé letiště, stroje z něj nevzlétají ani na něm nepřistávají. Jeho uzavření dále zkomplikovalo leteckou dopravu v New Yorku. Kvůli sněhu a mrazu se čekají zpoždění na Kennedyho letišti i v Newarku.

Foto: Reuters

Havarovaný MD-88 společnosti Delta Airlines na lešti LaGuardia

USA zasáhla bouře

Zimní bouře zasáhla během noci a čtvrtečního rána rozsáhlou oblast od Texasu po Novou Anglii. Části Arkansasu, Indiany či Ohia zasypalo téměř 30 centimetrů sněhu. Největší příval hlásí Kentucky, kde ve městě Radcliff naměřili 41 centimetrů čerstvého sněhu. Na východním pobřeží sice večer pršelo, ve čtvrtek by se ale podle meteorologů měly i tyto srážky měnit ve sněhové.

Kvůli počasí bylo v USA zrušeno už 3750 letů. Nejhůře zasaženým terminálem je mezinárodní letiště v Dallasu.

Úřady také varovaly obyvatele dotčených oblastí, aby kvůli zapadaným a namrzlým silnicím vyjížděli jen v nejnutnějších případech. Stovky škol zůstaly zavřeny, jednání zrušil i Kongres.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám