Hlavní obsah

V Michiganu se kvůli sněhu srazilo 150 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Východ a středozápad USA se po čtvrtečním prudkém ochlazení, kdy klesly teploty hluboko pod bod mrazu, potýká se sněžením a kluzkými silnicemi. V Michiganu se při hromadné nehodě střetlo na 150 aut, nejméně jeden člověk při srážce zahynul.

Foto: Mark Bugnaski, ČTK/AP

Při nehodě kamiónů vybuchla naložená pyrotechnika.

Článek

Auta se srazila na dálnici nedaleko Galesburgu. Některé z havarovaných vozů se vznítily, hořet začal také nákladní vůz převážející pyrotechniku, která explodovala. Úřady na místo vyslaly několik autobusů, které odvezly nezraněné účastníky nehody.

Problémy má kvůli nepříznivému počasí i železnice, přes 170 pasažérů vlaku společnosti Amtrak do New Yorku a Bostonu muselo strávit 14 hodin na nádraží v Chicagu, neboť soupravu kvůli nepříznivému počasí postihly technické potíže. Někteří cestující si stěžovali, že museli nocovat na chodbách a že prostory nebyly dostatečně vytopeny, ačkoli venku mrzlo.

Problémy i na dalších místech

I ve státech New York, New Jersey a Connecticut na severovýchodě USA sníh zkomplikoval dopravu. Podle portálu cbclocal.com sněžilo těsně před ranní špičkou, což vedlo k řadě nehod. Technické služby ve městě New York varovaly řidiče před kluzkými silnicemi a oznámily, že do ulic vyjely všechny posypové vozy.

Některé školy v oblasti byly uzavřeny, do dalších se žáci kvůli problémům se školními autobusy dostali se značnými zpožděními. Mnohé školy proto začátek vyučování odložily.

V Buffalu na západě státu New York v noci zuřila sněhová bouře, ráno místního času zde leželo asi 24 centimetrů sněhu.

Sněžilo také v Dakotě, na západě a jihu Minnesoty a v severní Iowě. Doprava se tam potýkala se značnými problémy i kvůli silnému vichru, který sníh rozfoukává. Podle serveru weather.com tak na některých místech panovala nulová viditelnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám