Hlavní obsah

Střelec na floridské univerzitě nejdřív pálil na Jasona, zachránily ho knihy v batohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tallahassee

Se štěstím vyvázl jednadvacetiletý student Floridské státní univerzity Jason Derfuss ze čtvrteční střelby v univerzitní knihovně. Aniž to věděl, stal se prvním, na koho útočící Myron May vystřelil. Zasáhl však batoh na zádech Derfusse, který měl student naložený čerstvě vypůjčenými knihami. Střelu zastavila kniha o Janu Viklefovi, anglickém učenci ze 14. století, který inspiroval Jana Husa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě činu u Floridské státní univerzity (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

„V tu chvíli jsem to nevěděl, ale střelec mířil jako první na mě. Výstřel, který jsem za sebou zaslechl, jsem nepocítil, ani mě nezasáhl. Střelec byl asi metr a půl za mnou, ale zasáhl moje knihy, knihy, které jsem si před minutou vypůjčil,“ popsal Derfuss na Facebooku, kde vyvěsil i fotografie prostřeleného batohu a knih.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Facebook Jasona Derfusse

Přestřelená kniha o Janu Viklefovi

Dodal, že si vůbec nevšiml, že mu kulka provrtala batoh a dvojici knih včetně třísetstránkové publikace o Viklefovi.

„Zjistil jsem to asi tři hodiny poté. Nenapadlo mě kontrolovat batoh. Domníval jsem se, že na mě nestřílel,“ poznamenal Derfuss a poděkoval Bohu, který nad ním podle jeho slov držel v kritickou chvíli ochrannou ruku.

Střelba v Tallahassee se obešla bez obětí, střelec Myron May možná použil pistoli menší ráže. To policie neupřesnila, stejně jako není znám motiv útočníka. Dva ze tří zraněných zůstávají v nemocnici, stav jednoho byl ve čtvrtek kritický. Maye zasahující policisté zastřelili.

Podle amerických médií May na Floridské státní univerzitě vystudoval právo a nyní studoval na právech v Texasu. Některé zprávy hovoří o tom, že se na Floridu chtěl vrátit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám