Hlavní obsah

Rasové nepokoje v Missouri trvají už čtyři dny

St. Louis
Aktualizováno

Napětí v americkém státě Missouri poté, co policista zastřelil neozbrojeného černošského mladíka, nepolevuje. Policie na předměstí Ferguson v St. Louis v noci na čtvrtek rozháněla slzným plynem rozhořčené demonstranty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie rozháněla demonstranty ve Fergusonu slzným plynemVideo: Reuters

 
Článek

Lidé se večer na předměstí St. Louis shromáždili navzdory příkazu policie, že demonstranti musejí z místa odejít a protestovat jen za denního světla. Proti davu 350 lidí použila policie čtyři dávky slzného plynu a dýmovnice.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Policisté ve Fergusonu zadrželi jednoho z demonstrantů

Demonstranti se rozprchli do vedlejších ulic. Na policisty házeli různé předměty včetně zápalných lahví.

Ve středu byli nakrátko zadrženi dva novináři, Wesley Lowery z Washington Postu a Ryan J. Reilly z Huffington Postu. První pak napsal: „V Americe v roce 2014 s vámi může policie hrubě zacházet, uvalit na vás vazbu, zavřít do cely a pak zase otevřít dveře, jako by se nic nestalo.“

Foto: Robert Cohen, ČTK/AP

Policisté ve Fergusonu zasahují proti demonstrantům.

Protesty propukly poté, co byl v sobotu zastřelen osmnáctiletý Michael Brown po potyčce s policistou. Jeden ze svědků řekl místním médiím, že Brown během incidentu zvedal ruce na znamení, že není ozbrojen. [celá zpráva]

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Policejní kordon postupuje Fergusonem.

Policejní sbor Fergusonu má 53 členů, z nich jen tři jsou černoši. Ve Fergusonu přitom dvě třetiny z 21 000 lidí jsou černé pleti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám