Hlavní obsah

Zemřel nejstarší muž světa, dlouhověkost připisoval zdravému stylu

New York

Ve věku 111 let zemřel v neděli v New Yorku nejstarší muž světa Alexander Imich. Někdejší chemik, který se rovněž zajímal o paranormální jevy, tvrdil, že za svoji dlouhověkost vděčí také zdravému životnímu stylu.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Imich na snímku z roku 2011.

Článek

Imich se hůře pohyboval od svého únorového pádu. Před dvěma týdny pak podle dcery Karen Bogenové přestal poznávat okolí. Zemřel ve svém bytě na Manhattanu.

Narodil se v roce 1903 v polském městě Częstochowa, které tehdy patřilo k Rusku. Polsko opustil v roce 1939, před nacisty utekl společně se svou ženou do Sovětského svazu. Když ale odmítli přijmout občanství, skončili v pracovním táboře na Sibiři. Do USA odešli v roce 1951.

Imich, jenž ovdověl v roce 1986, tvrdil, že za svoji dlouhověkost vděčí dobrým genům i zdravému stylu.

Měl ale také pořád nové zájmy a ještě v devadesátých letech napsal knihu o paranormálních jevech. V nedávném rozhovoru uvedl, že pořád nachází věci, jichž by chtěl dosáhnout. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Alexander Imich je ve 111 letech nejstarším mužem na světěVideo: Reuters

Aktuálně je podle agentury nejstarším mužem planety zřejmě Japonec Sakari Momoi, jemuž je 111 let. Nejstarším člověkem planety je 116letá Misao Okawaová, rovněž z Japonska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám