Hlavní obsah

Už i Hillary Clintonová - útočnice po ní hodila botu

Las Vegas

Bývalá první dáma a ministryně zahraničních věcí USA Hillary Clintonová rozšířila ve čtvrtek řady politiků, po nichž byla z auditoria hozena bota. Stalo se tak během jejího projevu v Las Vegas v rámci akce organizované Střediskem pro průmyslovou recyklaci. Útočnice Clintonovou netrefila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena hodila po Clintonové botou (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

„To na mě někdo něco hází? To byla bota? To má být součást vystoupení cirkusu Cirque du Soleil?“ tázala se překvapená Clintonová, když kolem ní bota prolétla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Později ještě na účet ženy, která botu hodila, zavtipkovala: „To jsem nevěděla, že nakládání s pevným odpadem je tak kontroverzní. Díky bohu, že nehrála softbal jako já.“

Ochranka útočnici vyvedla a předala policii. Organizátoři uvedli, že nebyla na akci akreditovaná. Strážci u vchodu ji nejprve dovnitř nepustili, žena se však vrátila a proběhla do kolem nich dovnitř do sálu. Není úplně jasné, zda chtěla vyjádřit protest proti něčemu konkrétnímu.

Clintonová není první z bývalých nebo současných politiků, po kterých házeli botu. Podobný útok zažil dříve čínský expremiér Wen Ťia-pao i někdejší šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn.

Zřejmě nejslavnějším cílem se ale v roce 2008 stal v Bagdádu tehdejší americký prezident George W. Bush. Irácký novinář Muntadar Zajdí po něm hodil rovnou obě boty, ale netrefil se. Soud mu původně vyměřil tři roky za mřížemi, později mu trest zmírnil na rok. Propustili ho po devíti měsících.

Související témata

Foto: Jim Young, Reuters

Hillary Clintonová

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Americký prezident Barack Obama

O Hillary Clintonové se v USA stále hovoří jako o možné kandidátce na prezidentku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám