Hlavní obsah

Je to hanebné, odmítá Woody Allen nařčení dcery, že ji zneužil

Novinky, rei

Americký režisér a herec Woody Allen se ohradil proti nařčení vznesenému vůči němu jeho adoptivní dcerou Dylan Farrowovou. Osmadvacetiletá žena tvrdí, že ji Allen zneužil, když jí bylo sedm let.

Foto: ČTK/AP

Woody Allen

Článek

Dylan svůj příběh vylíčila v sobotním vydání listu The New York Times. [celá zpráva]

„Pan Allen ten článek četl a shledal ho lživým a hanebným,“ reagovala režisérova mluvčí Leslee Dartová.

„Je to tragické, že se po 20 letech znovu vynoří příběh zorchestrovaný pomstychtivou milenkou, i když byl nezávislými úřady prověřen a odmítnut. Za trápení Dylan nemůže ani ona sama, ani Woody Allen,“ dodal režisérův právník Elkan Abramowitz.

Allen se hodlá nařčení bránit, považuje ho jen za „obnovení právní bitvy, která začala na počátku 90. let“. Už tehdy ho ze zneužívání vinila jeho někdejší partnerka, herečka Mia Farrowová, když si začal románek s její adoptivní dcerou Soon-Yi Previn. Allen si později Previn vzal a adoptoval s ní dvě děti.

Slavný režisér však nikdy policií obviněn nebyl, i když ho vyšetřovali. Prokuratura státu Connecticut k tomu v neděli uvedla, že případ znovu vyšetřovat nebude, dokud k tomu nebude někým vyzvána.

Nemám s tím nic společného, brání se Alec Baldwin

Dylan Farrowová v otevřeném dopise v novinách nespecifikovala, co jí měl adoptivní otec udělat. Napsala pouze, že ji zatáhl do podkroví, kde ji sexuálně napadl. Ve svém dopise se také konkrétně obrátila na několik Allenových spolupracovníků včetně herce Aleca Baldwina, který si zahrál naposledy v Allenově filmu Jasmíniny slzy.

Ten však odmítl dát se do záležitosti zatáhnout. „Mýlíte se, pokud se domníváte, že se tato rodinná záležitost týká mne anebo kohokoliv zvenčí,“ reagoval na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám