Hlavní obsah

Na výletní lodi v Karibiku onemocnělo 600 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Jersey
Aktualizováno

Společnost The Royal Caribbean zkrátila plavbu své velké výletní lodi v Karibském moři. Plavidlo Explorer of the Seas se vrátí do přístavu v New Jersey o dva dny dříve kvůli střevnímu noroviru, který se na palubě rychle šíří. Na potíže si o víkendu stěžovalo víc než 600 lidí, uvedla v pondělí stanice NBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na výletní lodi Explorer of the Seas onemocněly stovky lidíVideo: Reuters

 
Článek

Cílem desetidenní plavby byly původně Panenské ostrovy. Cestou z New Jersey, odkud loď s více než třemi tisíci pasažéry a tisícem členů posádky vyrazila v úterý, se mimo jiné měla zastavit na Portoriku.

Se střevními potížemi doprovázenými zvracením a průjmem se o víkendu potýkalo nejméně 564 cestujících a 47 členů posádky.

Foto: ČTK/AP

Výletní loď Explorer of the Seas

Plavební společnost proto rozhodla, že se loď vrátí, jelikož nemůže „poskytnout hostům dovolenou, jakou očekávali“.

„Domníváme se, že je správné přivézt naše hosty domů dříve a využít čas navíc k ještě důkladnějšímu hygienickému vyčištění lodi,“ uvedla firma.

Úřady v lednu oznámily, že se v USA objevil nový kmen noroviru. Zatím není jisté, zda je více infekční, nebo je průběh nemoci silnější. Nový kmen však většinou přináší větší riziko šíření nemoci v populaci, protože lidé mu ještě nebyli vystaveni a chybějí jim obranné látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám