Hlavní obsah

Letoun musel nouzově přistát kvůli hádce pasažérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Divoká hádka partnerů, která přerostla ve rvačku cestujících, donutila ve čtvrtek letadlo brazilských aerolinek k nouzovému přistání. Muž během letu po hlasité rozepři se svou partnerkou ohrožoval posádku stroje na vnitrostátní lince z Natalu do Guarhalos Paula. Spolucestujícím se ho nakonec podařilo přemoci a po nouzovém přistání v Salvadoru oba problémové pasažéry zadržela policie, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Přistávající embraer společnosti Azul.

Článek

Podle svědků bylo již před nástupem do letadla ve městě Natal na východním pobřeží Brazílie patrné, že cesta s dvojicí nebude jednoduchá. ”Celá ta hádka začala již na letišti, takže cestující naštvalo, že ty dva letecká společnost vůbec pustila na palubu,” řekla zpravodajskému portálu G1 cestující Carmen Diehlová, která byla jednou z pasažérek.

Na palubě se ale situace ještě vyhrotila. „Jen letadlo vzlétlo, začal muž na každého křičet. Jedna z letušek se ho pokusila uklidnit. On ji udeřil do pasu,“ doplnila Diehlová.

To potvrdil další cestující Ezekiel Tiburcio: „Jakmile letadlo odstartovalo, serval si triko, postavil se a napadl letušku.“

Cestující čekali na let hodiny

Na pomoc letušce přišli další cestující, kteří podle Diehlové muže zpacifikovali a spoutali. V tu chvíli již pilot mířil k nouzovému přistání ve městě Salvador. Tam si pro dvojici přišla federální policie.

„Když policisté vešli do letadla, žena, která ho doprovázela, utekla do zadní části letadla, odkud ji odvedli,“ uvedl Tuburcio.

Protože si policie kvůli výpovědím odvedla také členy posádky a některé cestující, museli se zbylí pasažéři ubytovat na náklady letecké společnosti Azul v hotelu a pak dlouhé hodiny čekat, než bude moci let pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám