Hlavní obsah

Senátora pobodal jeho syn, pak spáchal sebevraždu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richmond

V americkém státě Virginie v úterý pobodal demokratického senátora Creigha Deedse jeho 24letý syn. Ten se následně zastřelil. Uvedla to tamní policie. Motiv napadení vyšetřovatelé teprve zjišťují.

Foto: Hyunsoo Leo Kim/The Virginian-Pilot, Reuters

Senátor Creigh Deeds se synem Gusem během kampaně před volbami guvernéra v roce 2009

Článek

Otec se synem vedli „ostrý spor“, uvedla pouze policejní mluvčí Corinne Gellerová.

„Je to strašná tragédie. Senátor Deeds měl k synovi velice blízko a léta vynakládal herkulovské úsilí, aby mu pomohl,“ řekl listu The Washington Post místní politik David Toscano.

Podle deníku Richmond Times-Dispatch měl možná Gus v poslední době potíže. Nedávno bez udání důvodu předčasně ukončil studium hudby na univerzitě a v pondělí byl na psychiatrické prohlídce. Z nemocnice ho údajně pustili domů, protože pro něj neměli volné lůžko.

Incident se udál v rodinném domě v okrese Bath na západě země. Státní senátor Deeds utrpěl bodná zranění hlavy a trupu. Přesto se mu povedlo z domu uniknout. Na cestě ho pak uviděl bratranec, který tudy zrovna projížděl, a zalarmoval záchranku a policii.

Ti po příjezdu do domu zjistili, že Deedsův syn Gus je mrtvý. Policie uvedla, že v souvislosti se smrtí nepátrá po žádném podezřelém.

Pětapadesátiletý senátor byl transportován do nemocnice v Charlottesville. Jeho zdravotní stav je dobrý, Deeds byl schopen vypovídat před vyšetřovateli.

Deeds je senátorem od roku 2001. O čtyři roky později se neúspěšně pokoušel o guvernérské křeslo. Jeho syn Gus mu tehdy s kampaní pomáhal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám