Hlavní obsah

Kupoval jsem si drogy, kaje se dál starosta Toronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Starosta kanadského Toronta Rob Ford přiznal, že si v uplynulých dvou letech kupoval drogy. Už minulý týden se po dlouhém zapírání přiznal, že kouřil crack a má potíže s alkoholem. Ve středu ho městští zastupitelé vyzvali, aby se dočasně funkce vzdal. Ford to ale odmítl, informovala agentura Reuters.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Starosta Toronta Rob Ford

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý starosta se ve středu dostal do palby nepříjemných otázek ze strany radních. Na dotaz, zda v uplynulých dvou letech nakoupil drogy, odpověděl: „Ano“. Pak se omluvil. „Chápu, že jsem městu způsobil ostudu. Minulost nezměním, jediné, co mohu, je jít dál,“ řekl.

Výzvu, aby se dočasně vzdal funkce a vyřešil si své problémy, ale odmítl, ačkoliv ho zastupitelé k tomu vyzvali poměrem hlasů 41:2. Jejich hlas je ale jen doporučující a Ford se jím řídit nemusí, a také nebude. „Rozhodně si práci nechám, neodcházím,“ prohlásil a slíbil také, že bude kandidovat i ve volbách za rok.

Ford se kvůli svému chování dostal pod tlak už na jaře, když se k bulvárním novinářům dostalo video, na němž starosta kouří crack. Přiznal se ale až poté, co záběry dostala policie. Následně se objevil ještě další snímek, na němž opilý Ford vyhrožuje vraždou.

Šokující video s torontským starostou Robem FordemVideo: Toronto Star, Novinky/Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám