Hlavní obsah

V Argentině vykolejil vlak na stejném místě jako loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

V argentinském Buenos Aires ve stanici Once vykolejil osobní příměstský vlak. Nezastavil na konci hlavového nádraží, což je konečná a neprůjezdná stanice, a vagóny se na sebe nahrnuly. Zraněno bylo podle BBC osmdesát lidí, z toho pět vážně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak v Buenos Aires vjel na nástupištěVideo: Reuters

 
Článek

Událost se odehrála v sobotu v sedm hodin ráno. Osobní vlak z Morena, vzdáleného 40 kilometrů od argentinské metropole, nezastavil na konci své cesty ve stanici Once, jak měl.

Podle sdělení policie byli zraněni nejen pasažéři ve vlaku, zejména v prvním vagónu, ale také lidé na nástupišti, když se rozbila okna soupravy a odletovaly z ní drobné díly.

„Viděl jsem zraněné a křičící lidi, další je táhli po podlaze. Lidé v prvním vagónu skončili naskládáni jeden na druhém,“ řekl AP kuchař Jorge Ramirez, který nastoupil devět stanic před konečnou.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Hasiči v Buenos Aires u čela havarovaného vlaku

Vlak havaroval na stejném místě, kde si loni podobná tragédie vyžádala 51 mrtvých. [celá zpráva]

Po loňském železničním neštěstí úřady zpřísnily pravidla pro společnosti provozující vlaky na této trati a slíbila investice do zabezpečovacích zařízení.

Cestující si ale stále stěžují na velká zpoždění a mizerné služby. Příměstské vlaky jsou mnohdy přeplněny lidmi snažícími se dostat ráno do práce.

Foto: Eduardo Di Baia, ČTK/AP

Policisté a zdravotníci odnášejí osobu zraněnou při železničním neštěstí v Buenos Aires.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám