Hlavní obsah

Vodítka pro psy, zalepené obličeje. Unesené v Clevelandu byly jako válečné zajatkyně

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Dvaapadesátiletý Hispánec Ariel Castro ve svém domě v Clevelandu věznil unesené ženy, jako by byly válečné zajatkyně. Zdroje blízké vyšetřování řekly agentuře Reuters, že kromě traumat utrpěly zranění svalů a kloubů či dokonce ztrátu sluchu. Uvázané k řetězům a psím vodítkům trávily roky v nepohodlných pozicích, z čehož mají po těle proleženiny. Když věznitel odcházel z domu na delší dobu, zalepoval jim i celý obličej.

Foto: ČTK/AP

Dům, v němž Ariel Castro deset let věznil unesené ženy.

Článek

„Bylo to, jako by byly válečné zajatkyně. Kvůli tomu, že byly dlouhou dobu ponechávány v nepohodlných pozicích, měly proleženiny. Jedna z dívek měla potíže s otáčením hlavy v důsledku toho, že byla spoutána,“ uvedl jeden z nejmenovaných zdrojů. Podle dalšího je onou ženou Gina DeJesusová, která se mezitím vrátila k rodině, i když na tom byla hůř než Amanda Berryová, s níž věznitel zplodil dceru.

„Má to svůj důvod, že jste viděli jen fotku Amandy,“ řekl Reuters jeden z informátorů. Podle něj byly DeJesusová i další unesená, Michelle Knightová, velmi podvyživené.

Foto: ČTK/AP

Ariel Castro

Castro ženy věznil ve sklepě v oddělených místnostech. Všechny dveře byly zajištěné visacími zámky zvenčí. Uvnitř byla vždy jen matrace na spaní, ze zdí a stropů visely řetězy. K těm stropním byla připojena vodítka pro psy.

Věznitel unesené navíc spoutával lepicí páskou. „Když odcházel na delší čas, někdy jim zalepil celý obličej, dokonce i oči. Nechal jen škvíru, aby mohly dýchat. Pak to z nich prostě strhal, takže strhal i kůži a vlasy,“ uvedla agentura Reuters.

Nechal je dívat se, jak jí

Ženy někdy hladověly celé týdny. Clevelandská televize už dříve uvedla, že zejména Knightová, která se zatím nevrátila domů, byla takto týrána často. S Castrem pětkrát otěhotněla, ale pokaždé potratila, protože jí nedával jíst a bil ji pěstmi do břicha.

Foto: FBI, Reuters

Amanda Marie Berryová (vlevo) a Georgina Lynn Dejesusová v době jejich únosu.

Castro hladovějící také nechával dívat se na to, jak ostatní jedí. „Přinesl jídlo jedné nebo dvěma dívkám a nutil zbylé, ať se dívají,“ popsal zdroj Reuters. Někdy prý takto ženy trýznil tím, že se před nimi najedl sám.

Novorozeněti dávala dýchání do úst

Knightová a DeJesusová prý občas byly schopné se o jídlo potají rozdělit. Jinak se toho o vztahu žen moc neví. Psychologové však předpokládají, že se mezi nimi vyvinulo silné pouto, zvlášť poté, co Knightová pomáhala Berryové s porodem. Podle policejní zprávy dokonce dítě oživovala dýcháním do úst.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám