Hlavní obsah

Tornádo pustošilo Mississippi

Washington

Tornádo se v neděli přehnalo třemi okresy centrální části amerického státu Mississippi. Zraněno bylo podle agentury Reuters nejméně deset lidí. Živel strhával střechy domů a poškodil několik budov v areálu Jižní mississippské univerzity. Hlavní nápor tornáda postihl město Hattiesburg. Živel tam udeřil kolem 17:30 místního času (pondělí 00:30 SEČ), řekl mluvčí úřadu pro mimořádné události Jim Hennessey.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes Mississippi se prohnalo ničivé tornádoVideo: Reuters

 
Článek

Okresní policejní šéf Billy McGee řekl televizi CNN, že ví o deseti až 15 lidech, kteří byli převezeni do nemocnice. Jejich zranění ale nejsou vážná. Kabelová televize odvysílala záběry řady těžce poškozených domů ve městě.

V sousedním městě Petal bylo poškozeno nebo zničeno nejméně sto domů, těžce zasaženo bylo i několik podnikových areálů, včetně skladu počítačových součástí. Agentuře Reuters to řekl starosta Hal Marx, podle něhož ale místní obyvatelé, zdá se, vyvázli jen s drobnými poraněními:  "Většinou jsou lidé jen otřeseni a v šoku."

Foto: Eric Thayer, Reuters

Zničené stromy v Joplinu

Hennessey řekl, že zprávy o škodách stále přicházejí. Tornádo podle něj poškodilo několik budov v areálu místní univerzity.

Univerzitní baptistický duchovní Kris Walters vylíčil, že se se dvěma svými dětmi schoval na toaletě, kde se přikryli matrací. Když se bouře přehnala, zjistil, že jeho dům je těžce poškozen: "Žiju tu 40 let a to je poprvé, co jsem viděl takové tornádo."

Univerzitní profesor Jody Bass řekl televizi CNN, že krytina na jeho domě yla úplně stržena a na střechu dopadaly stromy: !Spousta domů v této ulici úplně ztratilo střechy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám