Hlavní obsah

Na severovýchodě USA hustě sněží, čeká se superbouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Sníh padá v pátek na severovýchodě USA. Podle předpovědi může mohutná bouře jdoucí ve stopách ničivé Sandy přinést až 90 centimetrů sněhu, i když ve většině oblastí jen 60. Kolem Velkých jezer se čekají sněhové bouře. Vítr by mohl dosahovat rychlosti až 120 kilometrů za hodinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severovýchod USA se chystá na silnou sněhovou bouřiVideo: Reuters

 
Článek

Kvůli špatným meteorologickým podmínkám bylo preventivně zrušeno 3700 letů v postižené oblasti. Lidé se pro jistotu zásobili základními potravinami a palivem, protože je možné, že se kvůli závějím nedostanou několik dní z domu. Mezi Connecticutem a New Yorkem je hlášen nedostatek benzínu, jak se motoristé srocovali u pump ve frontách, aby se zásobili palivem nejen svá pro auta, ale také pro generátory a sněhové frézy.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Zrušené lety na newyorském letišti La Guardia

Podle Národní meteorologické služby se čeká mimořádně silná bouře se silnými doprovodnými meteorologickými jevy, protože se spojily dva rozsáhlé vzdušné systémy, polární a subtropické tryskové proudy.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

U mnoha pump, jako u této v Queensu, došel benzín.

Čeká se, že cestování v noci na sobotu nebude možné, a to nejen po silnicích, ale ani po dráze, protože AmTrak už oznámil, že plánuje přerušení provozu na trati z New Yorku do Bostonu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Lidé v Queensu nakupují palivo

V Bostonu byly školy preventivně zavřeny už v pátek a starosta Thomas Merino vyzval firmy, aby zvážily, zda by nemohli zaměstnanci zůstat doma, a nepostihly je tak případné problémy v dopravě, i když obyvatelé Nové Anglie jsou zvyklí na silné větry. Massachusettský guvernér Deval Patrick nařídil státním zaměstnanců, u kterých není nezbytně nutná přítomnost na pracovišti, aby zůstali doma.

Foto: Noaa, Reuters

Satelitní záběr bouře

„Doufáme, že meteorologové to přehnali s odhadem množství sněhu, ale to nikdy nemůžete říci,“ uvedl newyorský starosta Michael Bloomberg. Ve městě má napadnout 60 centimetrů sněhu.

Čekají se také lokální záplavy od vzdutých vln, které budou bičovat pobřeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám