Hlavní obsah

Válka gangů v Mexiku vydala dalších 19 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 19 mrtvých těl objevili v neděli policisté na dvou místech Mexika. Podle agentury AP jde o další oběti války drogových gangů, která v zemi trvá už šest let.

Foto: Profimedia.cz

Násilnosti v Mexiku si za posledních šest let vyžádaly přes 50 000 mrtvých.

Článek

Masový hrob v severomexickém státě Chihuahua poblíž hranic s USA skrýval 11 těl. Podle mexické státní prokuratury byl hrob ukrytý ve městě Ejido Jesús Carranza zhruba 40 kilometrů jižně od města Ciudad Juárez, které je považováno za jedno z nejnebezpečnějších na světě.

Těla byla podle prokuratury pohřbena před dvěma lety, když v oblasti zuřily největší boje o vliv drogových kartelů. Podle statistik mexických úřadů bylo ve stejném roce zabito v Ciudad Juárez a okolí více než 3.000 lidí.

Hrob byl nalezen v lokalitě tvořené písečnými dunami, kam vyrážejí obyvatelé města na pikniky.

Dalších osm těl našli policisté rozházených podél silnice poblíž města Rosales. Podle agentury AP bylo všech osm lidí zastřeleno. Předtím je jejich vrazi mučili, některé popálili a vypíchali jim oči.

Podle nevládních organizací od zahájení vojenské ofenzivy proti drogovým gangům koncem roku 2006 přišlo o život více než 37.000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám