Hlavní obsah

Trump slibuje bombu: Obamovi se prý chtěli rozvést

Washington

Americký miliardář Donald Trump v úterý oznámil, že má bombu, která může změnit výsledky amerických voleb. Chce ji zveřejnit ve středu. Zřejmě jde o údajnou žádost Obamové o rozvod. Naznačil to na Twitteru Trumpův finanční poradce Douglas Kass. O žádosti o rozvod se psalo už na jaře v knize Amatér. O skandálu informovaly televize Sky News a list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump

Článek

Douglas Kass napsal na Twitter: „Vysoko nad Alpami můj trpaslík slyšel, že Donald Trump oznámí, že má nalezenou žádost o rozvod mezi prezidentem a jeho ženou (Michelle Obamovou).“ Rozvrácené manželství by mohlo v USA poškodit prezidentův obraz na veřejnosti.

Trumpova pravá ruka Michael Cohen ještě před Kassovým příspěvkem na Twitter popřel, že by Trump mohl šířit pověsti, že Obama na univerzitě prodával kokain.

Foto: ČTK/AP

Barack a Michelle Obamovi

Informace o tom, že manželství Obamových stálo před rozvodem, se objevila už začátkem roku v knize Eda Kleina. Bílý dům ji ale tvrdě odmítl.

Vzájemná nenávist Trumpa a Obamy

Ani v případě Trumpova důkazu není jisté, zda nebude smeten ze stolu jako nedůvěryhodný, protože Trump opakovaně tvrdil, že se Obama narodil v Keni a ne na Havaji, kam kvůli tomu dokonce poslal detektivy, které najal. Zpochybňování místa narození Obamy ale skončilo loni, když prezident ukázal svůj celý rodný list.

Foto: Profimedia.cz

Tupac Shakur

Obama tehdy na úkor Trumpa vtipkoval: „Nyní se může vrátit k tomu, aby se soustředil na podstatnější témata, jako to, zda jsme předstírali přistání na Měsíci nebo co se stalo v Roswellu (kde mělo údajně přistát UFO) a jak to bylo s (zavražděnými rappery) Biggiem (Notorious B.I.G.) a Tupakem (Shakurem)."

Oba jsou zavilými nepřáteli. Obama nazval Trumpa vyvolavačem na pouti a Trump o Obamovi řekl, že „je to vůbec nejhorší prezident“.

Foto: Profimedia.cz

Okolo Roswellu existuje mnoho tajemných příběhů.

V Kleinově knize Amatér se tvrdí, že Obamová připravovala žádost o rozvod poté, co v roce 2000 katastrofálně neuspěl ve snaze získat křeslo v Kongresu za Chicago. Senátorem za Chicago se stal až v roce 2005. Podle tvrzení v knize byla Obamová znechucena, že manžel ohrozil jejich bezpečnou budoucnost. Podle tvrzení přátel byl navíc Obama po neúspěchu v depresích a uvažoval o sebevraždě.

Kniha se jmenuje Amatér, protože takto Obamu údajně označil bývalý prezident Bill Clinton. Ten to ale popřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám