Hlavní obsah

Ztracený plavec překonal bezpečnostní systém Kennedyho letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bezpečnostní služba newyorského Kennedyho letiště prošetřuje víkendový incident s jednatřicetiletým plavcem, který z moře doplaval do letištního areálu a nepozorován prošel všemi bezpečnostními zónami. Agenti letištní ochranky nyní zjišťují, jak mohl civilista obelstít bezpečnostní systém, který letiště stál 100 miliónů dolarů. Muže zadrželi pracovníci letiště až v jednom z terminálů.

Foto: Profimedia.cz

Plavec úplně omylem zpochybnil zabezpečení na Kennedyho letišti. (Ilustrační foto)

Článek

Kennedyho letiště leží v newyorské čtvrti Queens na pobřeží Long Islandu a patří k nejrušnějším v USA. Od centra Manhattanu je vzdáleno necelých 20 kilometrů. Po teroristických útocích na New York a Washington v roce 2001 se na letišti výrazně zpřísnila ostraha a za cenu velkých nákladů byla posílena bezpečnostní opatření.

Plavec Daniel Casillo ale nad nimi vyzrál a bezpečnostní experti si nyní lámou hlavu, jak se mu to mohlo podařit. Podle listu New York Post Casillo ztratil v moři orientaci a po několikakilometrové plavbě vystoupil z moře na letišti. Nyní ho čeká žaloba z neoprávněného proniknutí do chráněného prostoru.

Cestou plavec musel minout spoustu čidel citlivých na pohyb a nejmodernějších videokamer, které ovšem na jeho chůzi nijak nereagovaly. Správa Kennedyho letiště kontaktovala výrobce bezpečnostního zařízení s žádostí o vysvětlení.

Podle newyorských odborníků je bezpečnostní systém na Kennedyho letišti považován za špičkový a daleko přesahuje požadavky amerických norem. Než se vysvětlí jeho výpadek, budou prostor letiště hlídat policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám