Hlavní obsah

Milionář po rozsudku v soudní síni zkolaboval a zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Tragickou dohru měl ve čtvrtek v americkém státě Arizona konec soudního procesu s milionářem obviněným z pojistného podvodu. Poté, co soud 53letého Michaela Marina uznal vinným ze zapálení jeho domu za účelem získání peněz z pojistky, obviněný zkolaboval a po převozu do nemocnice zemřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragédie u soudu - obviněný po vynesení rozsudku zkolaboval a už se neprobral

 
Článek

Marin po vyřčení verdiktu zavřel oči a následně si k obličeji přiložil ruce. Videozáznam odvysílaný televizí Fox News naznačil, že mohl spolknout prášek, který zapil vodou z plastové láhve. O pár minut později se u něj dostavily dýchací potíže a Marin se zhroutil na podlahu. Byla přivolána záchranka, ale lékařům se ho nepodařilo zachránit. Byl prohlášen za mrtvého po převozu do nemocnice ve Phoenixu.

Soud okresu Maricopa uznal Marina vinným z úmyslného zapálení jeho domu o rozloze více než 600 metrů čtverečních za 3,5 miliónu dolarů (více než 71 miliónů korun) za účelem získání peněz z pojistky na nemovitost.

Marin dům zapálil před třemi lety poté, co se mu ho nepodařilo prodat v aukci. Hasiči našli hned několik ohnisek požáru a milionář se později ke svému činu přiznal. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Podle žalobců mu hrozilo až 16 let vězení.

Otec čtyř dětí Michael Marin vystudoval Univerzitu Yale a působil jako makléř na Wall Streetu. Mimo jiné sbíral Picassovy črty a vystoupal i na nejvyšší horu světa Mount Everest.

Příčinu jeho úmrtí určí nařízená pitva.

Reklama

Výběr článků

Načítám