Hlavní obsah

Neumírám a chci být znovu prezidentem, dal o sobě vědět Chávez

Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez se v pondělí oficiálně přihlásil ke kandidatuře do říjnových prezidentských voleb. O Chávezovi se nedávno psalo, že trpí rakovinou v pokročilém stadiu a voleb se možná ani nedožije.

Chávez znovu kandiduje na prezidenta VenezuelyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„To máte ode mne jako slib, že budu bojovat, bít se, a samozřejmě zvítězím,“ prohlásil Chávez v hlavním městě k tisícům svých příznivců. Dodal, že uplynulý rok, kdy bojoval s rakovinou a dvakrát kvůli ní byl na Kubě operován, byl obtížný. "Děkuji Bohu za svůj život,"řekl.

Sedmapadesátiletý prezident oděný v oblečení národních barev před davem zpíval a tančil. Na adresu těch, kdo poukazují na jeho slabé zdraví, uvedl: „Byli jsme oběťmi psychologické války. Když jsem byl na Kubě, oznámili moji smrt několikrát“.

Chávez se uchází o třetí zvolení. Ve volbách se mu postaví Henrique Capriles, mladý a bohatý bývalý guvernér státu Miranda, který je oficiálním kandidátem více než tří desítek stran.

Foto: Carlos Garcia Rawlins , Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Reklama

Související články

Chávez popřel, že umírá na rakovinu

Venezuelský prezident Hugo Chávez v pondělí večer poprvé promluvil od příjezdu na Kubu, kde se podrobuje už devět dní ozařování kvůli rakovině....

Výběr článků

Načítám