Hlavní obsah

Chávez se vrátil z léčení rakoviny do Venezuely

Caracas
Aktualizováno

Venezuelský prezident Hugo Chávez se po sérii léčebných kúr na Kubě v noci na sobotu vrátil zpět do Venezuely. Chávez oznámil po příletu z Havany, kde se zotavoval po odstranění rakovinového nádoru, že uzavřel sérii radioterapií. Vyjádřil zároveň naději, že to bude mít pozitivní dopady na jeho kondici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chávez se vrátil z léčení rakoviny do VenezuelyVideo: Reuters

 
Článek

Po příletu Chávez objal na letišti ministry a řekl: "V posledních dnech jsem úspěšně zakončil cyklus ozařování, jak bylo plánováno lékařským týmem. Přicházím s velkým optimismem, že tato léčba bude mít efekt, ve který doufáme vždy, když žádáme Boha, aby nám pomohl a poskytl nám zázrak života, abychom mohli dál sloužit."

Chávez dodal, že bude pokračovat v léčbě přesně podle příkazů lékařů: "Jak hodiny a dny plynou, jsem si jist, že s Boží pomocí, lékařskou vědou a s tímto tělem vojáka, se vrátím tam, kde musím být, po boku venezuelského lidu ve frontové linii bitvy za socialistickou revoluci."

Chávez byl od 13. dubna v přímém přenosu na veřejnosti jen jednou a posílil tak spekulace, že jeho rakovina se rozšířila a je nyní potenciálně smrtelná, i když on sám to popíral. [celá zpráva]

Kubánští lékaři mu v posledních měsících odstranili dva zhoubné nádory z pánevní oblasti. [celá zpráva]

Chávez před říjnovými prezidentskými volbami vede s přehledem v průzkumech veřejného mínění a má jasné šance na znovuzvolení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám