Hlavní obsah

Soutěž o rande s Češkami Kanaďany pobouřila

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halifax

Před sídlem kanadské rozhlasové stanice Q104 v Halifaxu ve čtvrtek protestovala skupina lidí, které pobouřila soutěž vyhlášená rádiem. Její vítězové poletí do Prahy na rande s českými ženami, které pro ně zajistí mezinárodní agentura. Kritika se přenesla i na parlamentní půdu, informoval deník Toronto Star.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Název soutěže by se dal přeložit jako Muž je v Česku. Je to ale jazyková hříčka, v nepsané podobě by také mohl znamenat Muž je v šachu. Podle kritiků je soutěž, uváděná mottem Nevěsta na objednávku z dálky, sexistická. Kritici navíc upozorňovali, že se její uzávěrka sešla s Mezinárodním dnem žen.

“Zrušte vaši show”, “Zjistěte si, na co máte právo” či “Moje pohlaví není měna”, hlásaly transparenty tří desítek lidí, kteří ve čtvrtek protestovali přímo před sídlem rozhlasové stanice. K řadě odpůrců se přidala i poslankyně Megan Leslieová. “Jako žena jsem rozzuřená a jako Kanaďanka se chci omluvit všem českým ženám a 50 000 ženám českého původu, které žijí v Kanadě,” prohlásila.

Vítězové soutěže poletí zdarma do Prahy, kde jim jedna seznamovací agentura zprostředkuje čtyři setkání s vybranými Češkami. Programový ředitel rádia Q104 J. C. Douglas kritiky nechápe. Řekl, že publicitu vítá, ale nerozumí, proč je soutěž označována za obchodování s bílým masem.

„Je rozdíl mezi slovy sexy a sexistický. Podle reakcí, které se ke mně dostaly, lidé v České republice nechápou, proč Kanada považuje Českou republiku za nějakou zemi třetího světa, kde nemohou mít ani internetovou seznamku,  aniž by byli spojováni s podsvětím,“ řekl Douglas. Dodal, že stanice za služby zprostředkovatelské agentury zaplatila 1400 dolarů (zhruba 26 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám