Hlavní obsah

Mitt Romney vyhrál primárky ve státě Washington

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Mit Romney podle odhadů CNN vyhrál další republikánské primárky, z nichž má vzejít kandidát do podzimních prezidentských voleb. Po sečtení 83 procent hlasů se ukázalo, že jich v sobotu ve státě Washington dostal 36 procent. Jeho soupeři Rick Santorum a Ron Paul mají shodně po 24 procentech hlasů. Poslední je Newt Gingrich s jedenácti procenty hlasů.

Foto: Mike Carlson, Reuters

Mitt Romney

Článek

Washington je osmý stát, ve kterém Romney dokázal porazit své soupeře. Romney vyhrál už čtvrté primárky za sebou a posílil tak své šance před volením superúterým, ve kterém se rozhoduje o hlasech volitelů v deseti amerických státech. [celá zpráva]

Druhý Ron Paul k washingtonskému klání uvedl: „Jsme na pěkném druhém místě. Dobrou zprávou je, že se nám daří při získávání delegátů.“ Ve státě se rozhoduje o hlasech 40 volitelů. Paul dokázal vyhrát v několika větších volebních okrscích.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Vzhledem k tomu, jak je letošní souboj vyrovnaný, tak všichni čtyři politici vedli volební kampaň i v tomto státě na severozápadě USA, který jinak bývá opomíjen. Naposled tam agitovali v sedmdesátých letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám