Hlavní obsah

Srážka vojenských vrtulníků v USA si vyžádala sedm obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Při srážce dvou vrtulníků zahynulo ve středu večer při cvičení v americkém státě Arizona sedm vojáků námořní pěchoty. Ve čtvrtek to oznámilo americké ministerstvo obrany.

Foto: Profimedia.cz

Americký vrtulník AH-1W Cobra v Afghánistánu

Článek

Nehoda se stala poblíž města Yuma v Čokoládových horách na jihovýchodě Kalifornie. Vojáci byli dislokováni na základně Miramar na jihu Kalifornie, uvedl v prohlášení Pentagon.

"Vrtulníky AH-1W Cobra a UH-1Y Huey se účastnily běžného cvičení ve středu kolem osmé večer místního času," píše se v prohlášení. K nehodě došlo na odlehlém konci vojenského prostoru.

Maureen Dooleyová ze základny Miramar řekla televizi CNN, že vrtulníky cvičily v oblasti na pomezí Arizony a Kalifornie, protože tamní podmínky připomínají Afghánistán.

Vrtulníky patřily k 3. leteckému křídlu námořní pěchoty. Stroje AH-1W jsou dvoumístné lehké bitevní vrtulníky. UH1-Y je poslední verze lehkého transportního vrtulníku, který se používal i ve válce ve Vietnamu. Oba mají některé společné prvky konstrukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám