Hlavní obsah

Útočníci v New Yorku shazují na své oběti nákupní vozíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

V newyorských čtvrtích Harlem a Bronx se udály dva případy útoků, při nichž byly jejich oběti zasaženy svrženými nákupními vozíky. Případy vyšetřují policisté, jak informoval The New York Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poslední případ se stal v pondělí v Bronxu v nákupním středisku Gateway Center. Obětí útoku byli dvaapadesátiletý a třicetiletý muž, na něž pachatel hodil vozík ze třetího patra tamního víceúrovňového parkoviště. Stav zraněných byl v úterý stabilizovaný. Podle svědků byl útok výsledkem sporu taxikářů. Policie zatím nikoho nezatkla.

Taxikáři se podle svědků dohadovali o zákazníka. Pak jeden z nich vyběhl do vyššího patra garáže, popadl vozík a shodil jej na dva řidiče dole. Podle jednoho z taxikářů, který do tohoto nákupního střediska jezdí, přitom nešlo o první takový případ.

Další případy

Zhruba před rokem mu někdo hodil vozík na zaparkované auto. "Něco se s tím musí udělat. Nejdříve to byl útok na auto. Teď na život," poznamenal řidič Maximo Pena.

Nákupní vozík 30. října loňského roku vážně zranil i ženu, která v Harlemu nakupovala v obchodním středisku East River Plaza cukroví na svátek Halloween. Z výšky čtyř pater jej na ni shodili dva dvanáctiletí kluci. Žena málem přišla o život a ponese si doživotní následky.

Obě nákupní centra po útocích posílila ostrahu. Zákazníci jsou ale přesto znepokojeni. "Jestli se to stalo jednou, může se to stát znovu," uvedla v úterý v centru East River Plaza zákaznice Camille Vilariniová.

Podle odborníka na bezpečnost obchodních center Chrise McGoeyho by ale nakupující neměli mít důvod k obavám. Dva případy podle něj neznamenají trend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám