Hlavní obsah

Smrtící skok rychlého člunu pohřbil ve vlnách dva závodníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při závodech rychlých člunů v neomezené supertřídě u floridského ostrova Key West zahynuli dva závodníci poté, co se jejich katamarán vymrštil do vzduchu, převrátil a zřítil do vln. Přestože ani ne za minutu byli u lodi záchranáři, jejich snaha byla nakonec zbytečná.

Článek

“Jeli rychlostí kolem 210 km/h a motory byly sotva ve vodě. Najednou člun nabral vzduch a vystřelil nahoru a spadl zpět," popsal tragédii John Carbonell, prezident organizace Superboat International, která světový šampionát pořádá.

Čtrnáctimetrovou loď nazvanou Big Thunder Marine poháněly čtyři motory, každý silou 1200 koní. Když dopadla do vlny, vyrazili k ní okamžitě potápěči, kteří poskytli těžce zraněným závodníkům pomoc a okamžitý transport do nemocnice.

Robert Morgan zemřel během transportu ve vrtulníku a jeho závodní partner Jeffrey Tillman dodýchal krátce po příjezdu do nemocnice. Carbonell prozradil, že pár dní před tragédií mu Morgan řekl, že po šampionátu pověsí závodění na hřebík.

“Je to velice nebezpečný sport a závodníci to vědí,” řekl Carbonell a dodal: "Tlačíte to na samu mez a zkoušíte, kam až můžete zajít."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám