Hlavní obsah

Postřelená kongresmanka poskytla první rozhovor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká kongresmanka Gabrielle Giffordsová poskytla první rozhovor televizi ABC od 8. ledna, kdy byla postřelena. Vysílán bude v pondělí v předvečer vydání její knihy Gabby: Příběh odvahy a naděje. Mimo jiné v něm uvedla, že se cítí "docela dobře", informovala agentura Reuters.

Foto: Reuters

Gabrielle Giffordsová

Článek

Usmívající se Giffordsová na dotaz, jak se cítí, odpověděla, že "docela dobře". Novinářka Diane Sawyerová se rovněž zeptala, zda jsou její rehabilitace bolestivé nebo obtížné, na což se jí dostalo odpovědi: "Je to těžké".

Demokratickou političku Giffordsovou 8. ledna střelou do hlavy vážně zranil atentátník, který v arizonském Tucsonu zaútočil na její politické shromáždění. Jared Lee Loughner zabil šest lidí a dalších 12 zranil. [celá zpráva]

Giffordsová se rehabilituje v Houstonu, už několikrát se ale objevila na veřejnosti. Objevila se na startu posledního letu raketoplánu, který vynesl do kosmu jejího manžela Marka Kellyho. [celá zpráva]

V létě také hlasovala pro navýšení stropu dluhu americké vlády. [celá zpráva]

Minulý měsíc se účastnila slavnostního předání dvou medailí Kellymu.

Reklama

Výběr článků

Načítám