Hlavní obsah

Objednavatelku vraždy i nájemného vraha zatkli, oběť přesto někdo zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfia

V americké Filadelfii zastřelili neznámí pachatelé muže, jehož vraždu si přes časem na Facebooku objednala jeho přítelkyně. Nabízela za ni 1000 dolarů. Kdo muže zabil, je záhadou, protože žena i ten, kdo se na inzerát přihlásil, sedí ve vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Není jasné, zda vražda nějak souvisí s nabídkou, například tím, že žena oslovila více lidí, nebo jde o souhru náhod.

"Dvaadvacetiletého Coreyho Whitea zabila jedna rána z pistole do hrudi," uvedla v úterý policie. Podle svědků se muž na ulici hádal s člověkem, který seděl v autě, a pak z vozu vyšel výstřel. Pachatel z místa odjel.

Jen několik hodin před vraždou přitom soud zamítl požadavek advokátů Whiteovy družky, aby zastavil její stíhání. Dvacetiletá žena je obviněna z přípravy spiknutí za účelem vraždy svého přítele.

London Eleyová zveřejnila nabídku peněz za vraždu svého přítele v první polovině letošního roku. "Dám balík tomu, kdo zabije otce mého dítěte," napsala na svůj profil na Facebooku. Podle vyšetřovatelů později upřesnila, že nabízí 1000 dolarů.

Nabídku přijal osmnáctiletý Timothy Bynum. Od Eleyové si zjistil, jak White vypadá a kde by se měl pohybovat, k vraždě se už ale nedostal. Policie oba spiklence na základě jejich dialogu na sociální síti zadržela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám