Hlavní obsah

Mladá matka dusila rukou svého syna, hrozí jí doživotí

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fort Worth

Porota u soudu v texaském městě Fort Worth zhlédla ve středu šokující záznam bezpečnostní kamery z místní nemocnice. Mladá matka Shantaniqua Nykole Scottová se na něm snažila zadusit své vlastní čtyřměsíční dítě. Porotě stačilo pouhých 28 minut, než shledala 18letou matku vinnou. Nyní jí hrozí trest v rozmezí podmínky až doživotí.

Článek

Tehdy 17letá matka, Shantaniqua Nykole Scottová, byla 16. července 2010 zatčena, když se snažila zadusit své čtyřměsíční dítě. Usvědčil ji záznam bezpečnostní kamery. U výslechu uvedla, že se chtěla dítěte zbavit, aby se jí vrátil její bezstarostný život. Ve středu se její případ dostal k soudu. Ve čtvrtek byla porotou okamžitě shledána vinnou, trest však ještě nebyl stanoven. Hrozí jí doživotí, ale odejít může s pouhou podmínkou.

Syn Scottové Rhaidyn byl v červenci minulého roku hospitalizován kvůli žaludečním obtížím, které mohly způsobit zhoršené dýchání. Lékaři však pojali podezření, že něco není v pořádku, proto dítě umístili do pokoje monitorovaného bezpečnostní kamerou. Byl to krok více než prozíravý.

Na záznamu bezpečnostní kamery je vidět, jak Scottová přetáhla svému dítěti přes hlavu přikrývku na více než 20 vteřin. Když se na skok objevila zdravotní sestra, Scottová se tvářila nenápadně. Když nebyl nikdo v dohledu, použila místo přikrývky vlastní ruku. Dítě se zprvu bránilo, když ale jeho matka po minutě a 14 vteřinách ruku sundala, leželo už zcela bez hnutí. Díky alarmu, který monitoroval dech dítěte, se pár vteřin poté objevili lékaři a zdravotní sestry.

Následky nejasné

Právní zástupce obžalované David Jones u soudu ve čtvrtek argumentoval tím, že Scottová svému dítěti nezpůsobila žádná bezprostřední zranění. Dítě sice bylo krátce po incidentu propuštěno a umístěno do náhradní péče, doktoři však stále nemohou s jistotou potvrdit, že nedostatek kyslíku nezpůsobil dítěti vážnější následky, uvádí server Star Telegram.

"Není pochyb, že nebýt nemocničního personálu, dítě by bylo mrtvé," uvedl ve své závěrečné řeči žalobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám