Hlavní obsah

Stovka lidí ochořela po párty u Playboye

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V losangeleském sídle zakladatele časopisu Playboy Hughese Hefnera usilovně pátrají zdravotníci. Hledají stopu po zdroji nákazy, která stovce účastníků nedávné párty přivodila během 48 hodin vysoké horečky, dýchací potíže a těžké bolesti hlavy.

Foto: Fred Prouser , Reuters

Zakladatel Playboye Hugh Hefner

Článek

Poplach úřadů vyvolaly zprávy na Facebooku, v nichž se postižení svěřovali ze svých potíží, napsal list The Los Angeles Times. Čtyři Švédové byli podle něj diagnostikováni mírnější formou legionely, jejíž bakterie způsobují zánět plic.

Řada nemocných se domnívá, že problém byl v zařízení pro vytváření scénické mlhy. „Úplně mě to porazilo. Mnoho lidí viní sídlo Playboye, ale člověk si není jistý,“ řekl Newyorčan Elliot Silver. Hefnerův mluvčí obvinění odmítl s tím, že diskžokejka na párty stála uprostřed umělé mlhy a je zdráva.

Hefner u sebe hostil účastníky třídenní konference svého podniku, kteří zasedli v hotelu v Santa Monice a první večer se sešli v baru na hollywoodském Sunset Boulevardu, které se rovněž ocitají v podezření bakteriologů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám